UVODNA STRAN
E-POŠTA
  • image005
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_2
  • MarjanEniko-31
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_3
  • MarjanEniko-48
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_4
  • MarjanEniko-113
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_5
  • tradicija_velika
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_6
  • MarjanEniko-50
  • MarjanEniko-13
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_1
  • MarjanEniko-123
ROČNA IZDELAVA IDRIJSKIH ŽLIKROFOV CERTIFICIRANJE KJE LAHKO DOBITE NAŠE ŽLIKROFE RECEPTI GALERIJA SLIK - TRGOPROMET ENIKO KONTAKTIRAJTE NAS
 
 
 
Nazaj na prvo stran
Sestavine za pripravo 150 kosov idrijskih žlikrofov.
Testo: do 300 g bele moke, 1–2 jajci, olje, voda ali mleko po potrebi.
Nadev: 500 g krompirja, do 50 g ocvirkove masti, do 50 g čebule, začimbe: drobnjak, črni poper, sol, majaron.
Priprava: Žlikrofe kuhamo v osoljeni vreli vodi. Ko priplavajo na površje, jih pustimo še 2 minuti rahlo vreti in nato poberemo iz vode. Postrežemo jih samostojno ali kot prilogo. Prelijemo jih lahko z maslom, pečenkinim sokom, različnimi omakami, sirom, gorgonzolo, gobovo omako ali tradicionalno idrijsko bakalco, tj. omako iz ovčjega mesa in zelenjave. Dobri so tudi zabeljeni z okusnimi domačimi ocvirki.