UVODNA STRAN
E-POŠTA
  • image005
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_2
  • MarjanEniko-31
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_3
  • MarjanEniko-48
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_4
  • MarjanEniko-113
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_5
  • tradicija_velika
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_6
  • MarjanEniko-50
  • MarjanEniko-13
  • web_idrijski_zlikrofi_anim_1
  • MarjanEniko-123
ROČNA IZDELAVA IDRIJSKIH ŽLIKROFOV CERTIFICIRANJE KJE LAHKO DOBITE NAŠE ŽLIKROFE RECEPTI GALERIJA SLIK - TRGOPROMET ENIKO KONTAKTIRAJTE NAS
 
 
 
Nazaj na prvo stran
V naši proizvodnji s svojimi spretnimi rokami delo opravlja 6 delavk.
Najprej kuhan krompir pretlačimo in začinimo, nato iz njega oblikujemo kroglice, ki morajo biti velike od 1 do 1,5 cm.
Vgneteno testo razdelimo na hlebčke, razvaljamo, nanj položimo krompirjeve kroglice, zavijemo, razrežemo in oblikujemo žlikrofe. Te polagamo na za to pripravljene mreže, ki jih vstavimo v zmrzovalno komoro. Zamrznjene nato pakiramo po 600 ali 1000 g, odvisno od naročila kupca.
Ob vsem tem je treba poudariti, da naši žlikrofi ne vsebujejo nobenih konzervansov, barvil ali ojačevalcev okusa. Ravno zaradi dobrega okusa in hitre priprave naše gospodinje zelo cenijo to jed, kar se odraža tudi pri zelo dobrem povpraševanju, ki je vsako leto večje.